top of page

To participate in activities at our location you need to be/become a member, this is possible for €3 for one month.

You can become a member here.

On site you can only pay by CASH (bar, membership fee, ...)

Thu, Dec 15

|

Peter Vereecke

Peter in Dwarsliggersland

De vreemde ideeën van een complotdenker... Presentatie door Peter Vereecke over zijn parcours en discours.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Peter in Dwarsliggersland
Peter in Dwarsliggersland

Tijd en locatie

Dec 15, 2022, 7:30 PM – 9:00 PM

Peter Vereecke, Best 'vzw Dwarsligger' intikken in de gps, Gontrode Heirweg 141, 9090 Melle, België

Over het evenement

Wat mag je verwachten? 

Peter Vereecke wordt door sommigen wel eens ‘Vlaanderens bekendste complotdenker’ genoemd. Zelf is hij over het eerste niet zeker en vindt hij het ook van weinig belang. Maar over het tweede laat hij geen twijfel meer bestaan en hij zegt het onomwonden: Ja, ik ben een complotdenker! 

Jarenlang onderzoek hebben hem tot deze zekerheid gebracht: er is een elite, zij hebben een plan en wij moeten als mensheid individueel en collectief in het verweer. Over dit wonderlijke fenomeen van ‘wakker worden’ wil hij ons vanuit eigen ervaring spreken en duidelijk maken wat er momenteel in de wereld gaande is. Verwacht geen saaie deprimerende lezing. Hij wil je vergasten op een kruidige tapas-schotel, geserveerd met ontspannende humor en verheffende muziek om aan te tonen dat we met z’n allen al zo lang op zovele domeinen zo onvoorstelbaar belogen en bedrogen zijn door een elite die hij omschrijft als ‘club EL’. We ‘moeten’ wakker worden en opstaan om terug onze waardigheid, waarheid, vrijheid en gezondheid op te eisen. Het is er in alle opzichten (de) tijd voor! 

Wie is Peter Vereecke? 

Hij is zeer zeker niet als complotdenker geboren. Zijn leven voltrok zich de eerste 44 jaar van zijn bestaan heel conservatief, traditioneel, katholiek en op alle vlakken conventioneel. Geboren op 26 februari 1956 te Sleidinge liep hij college te Eeklo en studeerde klassieke filologie te Gent. Hij huwde, kreeg twee kinderen, was eerst leraar Latijn maar nam dan het verzekeringskantoor van zijn ouders over. Hij raakte hierdoor voluit geëngageerd in het lokaal verenigingsleven en de gemeentepolitiek van Evergem, waar hij van 1995 tot 2000 burgemeester was. Rond de millenniumwissel begon hij zich vragen te stellen over van alles en nog wat. Op zoek naar de antwoorden las hij veel boeken, ging naar allerlei lezingen en ondernam een aantal reizen. Zijn inzichten over wereld, leven, mens zijn er drastisch door veranderd. Vanaf 2008 werd hij opnieuw maatschappelijk actief met een monoloog ‘Moeder, waarom leven wij?’, de burgerbeweging Belfort-group en een bewustzijnsbeweging Diogenes waarmee hij al aan zo’n 100 sprekers een spreekplatform gaf. Als resultaat van zijn zoektocht ontwikkelde hij een aantal presentaties over zowel muzikale als maatschappijkritische of speciale thematische onderwerpen. Telkens is het zijn ambitie om de interesse te prikkelen via een evenwichtige mix van ontspanning en informatie. Hij beweert niet de pretentie te hebben op dé waarheid, maar hij bevestigt wel telkens gestreefd te hebben om de werkelijke toedracht te vinden. Hij is in geen enkele opvatting ingegraven en blijft open staan voor alle bemerkingen en kritiek. In het najaar van 2019 schreef hij zijn boekje ‘Peter in wonderland’, dat je gratis kan krijgen als pdf-bestand.

Deel dit evenement

bottom of page