top of page

To participate in activities at our location you need to be/become a member, this is possible for €3 for one month.

You can become a member here.

On site you can only pay by CASH (bar, membership fee, ...)

Sat, May 14

|

Louis de Jaeger

Première FoodForest / Voedselbos documentaire

Zijn voedselbossen hét medicijn voor mens en planeet? Dat onderzochten landschapsarchitect Louis De Jaeger en de bekroonde Nederlandse filmmaker Daan Jongbloed. Dit in aanwezigheid van Louis De Jaeger en alle voedselbospioniers die in de film aan bod komen!

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Première FoodForest / Voedselbos documentaire
Première FoodForest / Voedselbos documentaire

Tijd en locatie

May 14, 2022, 6:30 PM – 10:30 PM

Louis de Jaeger, Gontrode Heirweg 141 Best nummer 6 intikken op de gps ipv 141, 9090 Melle, België

Over het evenement

** INSCHRIJVEN **

https://www.eventbrite.co.uk/e/premiere-foodforest-l-voedselbos-documentaire-tickets-315817928927?fbclid=IwAR0PZaBifQytzqWsk3Vpm6sjABxJTIULx2y2Pbg8IhcTcbE-gc5Ivvl5AGo

** PROGRAMMA **

- Vanaf 18u30: vegan maaltijd met lokale groentjes, bereid door Gregory Leurs van WOEST (10 euro, ter plekke te betalen) - 19u30: start screening ‘FoodForest' - 20u30: nabespreking met Louis De Jaeger en de voedselbospioniers - 21u: napraten met een biobiertje in de Dwarslig-bar

** OVER DE FILM **

In de documentaire 'FoodForest' schetst Louis De Jaeger hoe voedselbossen de aarde kunnen redden van verstikking, gemeenschappen weer tot leven kunnen wekken, de landbouw duurzaam kunnen maken, de opwarming van de aarde kunnen keren en toch een overvloed aan voedsel kunnen produceren.

Deze film neemt je mee op een reis door de geheime tuinen van voedselbospioniers. Van stadsjungles tot helende projecten in psychiatrische instellingen. Omdat de natuur de beste genezer blijkt te zijn voor de sociale, psychologische en ecologische littekens die mensen hebben veroorzaakt. Als we de veerkracht van de natuur een kans geven, kunnen we samen een nieuw Eden creëren. In feite zijn er al stukjes van dit nieuwe paradijs zichtbaar.

** OVER DE REGISSEUR **

Louis De Jaeger (1994) is een man met een maximale impact en doet er alles aan om deze wereld op alle mogelijke manieren duurzamer te maken. Hij is activist, omroeper, auteur & landschapsarchitect en maakt documentaires en series over duurzame landbouw.

Deel dit evenement

bottom of page